DOCEŃ WPIS: 19

Jak zrobić tosty w kształcie motyli? TOP3 przepisy na motylkowe tosty z wykorzystaniem wykrawacza.

Jak zrobic tosty w ksztalcie motyli

Z tego wpisu dowiesz się jak wyczarować tostowe motylki na trzy różne sposoby.

Jeśli zastanawiałeś (zastanawiałaś) się jak przygotować tostowe paczuszki w kształcie motyli, to jesteś w dobrym miejscu. Bo to tu przedstawiam Ci krótką instrukcję do przygotowania motylkowych tostów.

 

Jak zrobic tosty w kształcie motyli

Autorka wpisu: 
LUNCH MUNCHowa mama Ania
Regularnie pakuje śniadaniówkę, wybiera i lubi najprostsze przepisy.

 

 

Jak zrobić tosty w kształcie motyli? TOP3 sposoby.

 

Do przygotowania tostowych motylków niezbędny będzie wykrawacz motylek, zatem jeśli go nie masz – sprawdź koniecznie w naszym lunch box sklepie. A jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem (posiadaczką) wykrawacza, to czytaj dalej.

Wykrawacz motylek do tostów z wsadem BUTTERFLY ME

 

Kroki wspólne do przygotowania wszystkich rodzajów tostów: 

 

1.Kromki pieczywa tostowego ułóż na desce do krojenia. Rozwałkuj.

Jak zrobic tosty w ksztalcie motyli

 

2.Czas na foremkę do tostów w kształcie motyli! Część foremki ze stalowym wykończeniem przyłóż do rozwałkowanych kawałków pieczywa.

Jak zrobic tosty w ksztalcie motyla

 

3.Foremkę dociśnij ręką (tak aby wykrawacz przebił powierzchnię jedzenia). Oderwij część pieczywa wystającą poza foremkę.

Jak zrobic tosty w ksztalcie motylkow

 

4.Wypchnij otrzymane kształty.

Jak zrobic tosty w ksztalcie motylka

 

5.Do przygotowania jednej tostowej paczuszki, czynność powtórz dwa razy, tak żeby otrzymać dwie warstwy chleba (jak w każdym toście potrzebujemy dwóch warstw pieczywa :)).

 

6.Już za chwilę poznasz resztę kroków do tego, żeby dowiedzieć się jak zrobić tosty w kształcie motyli. Kolejne kroki są różne, w zależności od tego, na jakie składniki masz ochotę i jakie zapakujesz do wnętrza motylkowych tostów. 

 

PRZEPIS #1: 

Tosty z szynką drobiową i serem 

Na dolną warstwę pieczywa ułóż szynkę i ser.

Wszystko przykryj wykrojoną wcześniej drugą warstwą pieczywa.

Na tak przygotowane warstwy jedzenia ułóż drugi element wykrawacza – foremkę z rowkami.

Dociśnij ręką (tak aby dwie warstwy chleba się połączyły).

Tak przygotowaną paczuszkę możesz teraz podgrzać w opiekaczu lub podgrzewać w piekarniku w temperaturze 200 stopni C.

 

PRZEPIS #2: 

Tosty z dżemem

Jedną z wykrojonych kromek posmaruj ulubionym dżemem, zostawiając nieco miejsca po bokach.

Wszystko przykryj wykrojoną wcześniej drugą warstwą pieczywa.

Na tak przygotowane warstwy jedzenia ułóż drugi element wykrawacza – foremkę z rowkami.

Dociśnij ręką (tak aby dwie warstwy chleba się połączyły).

Tak przygotowaną paczuszkę możesz teraz podgrzać w opiekaczu. Możesz też zjeść na zimno.

 

PRZEPIS #3: 

Wytrawne tosty z twarogiem

Zacznij od przygotowania nadzienia. Łyżkę twarogu wymieszaj z niewielką ilością papryki słodkiej. Dodaj nieco soli, pieprzu. Wymieszaj.

Do twarogu dodaj też łyżeczkę śmietany. Jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszaj.

Tak przygotowanym nadzieniem posmaruj jedną z kromek.

Kromkę przykryj wykrojoną wcześniej drugą warstwą pieczywa.

Na tak przygotowane warstwy jedzenia ułóż drugi element wykrawacza – foremkę z rowkami.

Dociśnij ręką (tak aby dwie warstwy chleba się połączyły).

Tak przygotowaną paczuszkę możesz teraz podgrzać w opiekaczu lub we wcześniej nagrzanym piekarniku (temperatura 200 stopni C).

 

 

Wiesz już jak zrobić tosty w kształcie motyli?

Za chwilę na naszym blogu znajdziesz też inne propozycje na tostowe paczuszki!

 

03/19/2024

 

DOCEŃ WPIS: 19

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *